Blog

Hou het in de gaten, regelmatig updates

Fiscale vraagstukken, economische vraagstukken, filosofische vraagstukken….niks is te gek

Perspectief

De titel zegt het al, vandaag wil ik in het teken hebben staan van perspectief. Nu.nl kopte vandaag met het gebrek aan perspectief voor de horeca.

Steunpakket

Het kabinet heeft het steunpakket voor banen en economie uitgebreid. Voor veel ondernemers noodzakelijk, omdat zij noodgedwongen dicht moeten blijven. Wat je hierover moet weten, staat in deze blog.

Goede voornemens

Positiviteit, dat wordt het goede voornemen voor 2021. Genoeg van alle ellende om ons heen. Covid, lock-down, subsidie, steunmaatregel, bestorming van het Capitool en het overlijden van Sinterklaas. Negatieve berichten overheersen de laatste weken en dat is begrijpelijk.

Gastblog: Een nieuw jaar

In deze blog zal een lastig, maar belangrijk thema worden aangesneden voor ondernemers die veel werken met oproepkrachten. Deze werkgever krijgt in 2021 namelijk te maken met striktere regels voor het jaarlijkse aanbod voor een vaste arbeidsomvang. Voordat we hier verder op ingaan, een korte terugblik.

Omzet(on)begrip

Het weer is buiten koud en guur te noemen. De goedheiligman is in het land onder steeds striktere voorwaarden nu zelfs hij met Corona rekening moet houden. Digitale intocht, geen huis van Sinterklaas maar toch nog steeds een kinderfeestje. Best karig zijn de feestdagen dit jaar.

Gastblog: (T)Huiswerk

Niet eerder werkten zoveel mensen thuis als in 2020. Het grootste thuiswerkexperiment in de geschiedenis kent voorlopig ook geen einddatum. Hierdoor zul je als werkgever structureel aandacht moeten besteden aan de thuiswerkplek. In deze blog lees je hoe je dit doet.

Kiesmannen

Morgen is het 3 november en dan eindigt de grootste democratische show die we om de 4 jaar kunnen volgen via alle media. De democraten versus de republikeinen verwikkeld in een goed georkestreerd moddergevecht waar het toch het belangrijkst lijkt hoe je de kiezer moet overtuigen toch vooral niet op de ander te stemmen.

Gastblog: Vaststellingsovereenkomst

Jurist Bastiaan van Rossum geeft inzicht in het wel en wee met personeel:

Met de nieuwe maatregelen van het kabinet en de aanhoudende coronacrisis kunnen bedrijven in zwaar weer terecht komen. Waar eerst werd ingezet op het behoud van banen lijkt er nu een voorzichtige kentering gaande.

Aanmodderen

Na een periode van verplichte zogeheten intelligente lock-down is het nu tijd voor een nieuwe blog. Het is tijd, dat voel je eigenlijk aan alles. Ik spreek een hoop mensen door een week heen (jaja, keurig op 1,5 meter afstand, elleboog en ik blijf thuis wanneer het kan) maar sinds de vorige persconferentie begin mei merk ik toch dat mensen het zat worden.

Klimaat

Terwijl buiten moeder natuur met alle macht het voorjaar probeert te laten beginnen door het slechte weer zo hard mogelijk tegen ons aan te blazen merken we hier binnen nog niet zo veel van een positiever klimaat.

Past, present & future

Over een paar maanden bestaat ons kantoor alweer 5 jaar, ik kan nu gaan mijmeren over hoe snel die periode is gegaan maar daar is geen tijd voor.

De wereld draait door en wel in zo’n rap tempo dat soms lijkt vergeten of we nog wel om ons heen kijken of alleen vooruit?